Menu
  • Showcase7
  • Showcase8
  • Showcase9
  • Showcase10

Op 15 december heeft KINDaMAGIC het jaar afgesloten met het felgesmaakte concert “A touch of Christmas”. Deze keer geen traditioneel kerstconcert, maar wel de bekende KINDaMAGIC mix van het betere pop- en rockwerk, met een subtiel vleugje kerstsfeer erover gegoten.

Dankzij de samenwerking met Team SAM – een wielerploeg die jaarlijks meefietst met de 1000km voor Kom op tegen Kanker – werd het optreden niet alleen afgesloten met een staande ovatie, maar ook met een stevige gift voor Kom op tegen Kanker.

 

 

Klik hier voor de Playlist van het concert

 

 

Of bekijk hieronder alvast het bisnummer

 

 

 

Een concert met betekenis.

In het najaar van 2018 kwamen enkele leden van KINDaMAGIC toevallig de mensen achter Team SAM tegen. Het koor speelde met de idee voor een avondvullend optreden in de eindejaarsperiode; de wielerploeg wilde fondsen inzamelen voor de jaarlijkse fietstocht voor Kom op tegen Kanker. Een samenwerking lag voor de hand.

Ludo Bocken, bezieler van Team SAM: “We hebben met ons team van tien mensen al enkele jaren ervaring met het opzetten van evenementen om fondsen te werven. Een avondvullend programma voor een groot publiek leek perfect om onze schouders onder te zetten.”

Bruno Wouters, voorzitter van KINDaMAGIC, vult aan: “Een optreden van deze omvang vergt een hoop organisatie – bovenop enkele maanden van repetities en instuderen. Het was bijzonder fijn om hiervoor met Ludo en zijn team samen te werken. Hierdoor is het concert op alle vlakken een groot succes geworden.”

Doordat één van de leden van het koor bovendien strijd levert met kanker, kreeg het evenement een extra betekenis. Doorheen het programma werden dan ook een aantal beklijvende passages uit haar dagboek voorgelezen.

Een pop- en rockconcert

Hoewel december bijna schreeuwt om kerstconcerten, besloten de organisatoren om het over een andere boeg te gooien. Het leeuwendeel van het programma bestond uit de betere hits uit de rockgeschiedenis, met hier en daar een vleugje kerst erover gegoten. Zo werd het een unieke avond waar Queen, Abba, Katy Perry en John Lennon naadloos samen gingen met Stille Nacht of zelfs een stevig bewerkte (pop)versie van de Messiah. Alle nummers werden gebracht in de meeslepende, meerstemmige arrangementen waar KINDaMAGIC ondertussen bekend om staat. Menig toeschouwer zong of danste stiekem mee – of pinkte een traantje weg bij de meer ingetogen passages.

Het massaal opgekomen publiek kon het in elk geval smaken. De avond werd dan ook afgesloten met een enthousiaste staande ovatie en – uiteraard – een frisse pint. Met de opbrengst van het optreden – EUR 3500 – is Team SAM meteen een heel stuk op weg geholpen om tegen mei de EUR 10.000 samen te brengen waar ze op hopen. “Dit is een prachtig resultaat. Deze samenwerking is in elk geval voor herhaling vatbaar”, besluiten Bocken en Wouters.

Kalender

07 apr 2019;
11:00AM - 12:30PM
Driekorensymfonie Breda
11 mei 2019;
08:00PM - 09:30PM
Driekorenconcert Berchem

Login